[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4707: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3842)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4709: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3842)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4710: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3842)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4711: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3842)
Remorkerski forum - Pogledaj temu - Opatija 13.-16.8.2010.

kod reklama

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Opatija 13.-16.8.2010. 
Autor/ica Poruka

Post Balašević oduševio u Opatiji
'Tko ne riskira, ne profitira', stara je narodna na koju se oslonila agencija Thorax Promotion, organizator jedinstvenog projekta Vasa Ladački u Opatiji, u sklopu kojeg je sinoć Đorđe Balašević održao veliki koncert. Iako je više od pet tisuća ljudi s kupljenom ulaznicom tijekom cijeloga dana pogledavalo u nebo, slušalo prognoze o pljuskovima na Kvarneru i očekivalo promjenu termina za dan kasnije, koncert je ipak održan bez kapi kiše

A kako je bilo? 'Znate ono, kad vas netko to pita, a vi jednostavno kažete: 'U p... m...!' Takav smo narod. Jedna nam psovka nekad vrijedi tisuću riječi', rekao je Đole tijekom koncerta. Nakon sedam godina Đole se u 21 sat u svome stilu pojavio na posebno dekoriranoj ljetnoj pozornici, skinuo jaknu, pozdravio se s publikom i odmah s orkestrom Panonska mornarica ispričao priču o Panonskom mornaru.

Uslijedio je njegov prvi singl 'Prva ljubav' koji je raspjevao sva prisutna grla, a njegovi fanovi pratili su ga tijekom čitava tri i pol sata pjesme i svirke. S pozornice u obliku broda, s drvenim jarbolom visokim devet metara i jedrom veličine 70 metra kvadratnih, na kojoj su se našle drvene škrinje, bačve, sidra, konopi i mreže, prašili su tamburaši, gitaristi, harmonikaš, violinist... Orkestru od 20 ljudi pridružili su se i Elvis Stanić i Tonči Grabušić, muzičari koji su nekad davno zajedno s Balaševićem činili bend.

Novosađanin je nizao svoje pjesme 'Mirka', 'Svirajte mi, jesen stiže, dunjo moja', D-moll', 'Slovenska', 'Nevolem' i druge. Iako je ostalo još mnogo neispričanih, 'bez nekih ne bih otišao i da vi odete prije mene', rekao je pred kraj i otpjevao 'Lepu protinu kći' i 'Priču o Vasi Ladačkom'. Premda uvijek završava koncerte s 'Odlazi cirkus', ovoga puta to nije učinio iako ga je publika neumorno zvala da se vrati. 'Trubač je otišao na gažu, a i vidimo se još u nedjelju na hrvatskoj premijeri filma 'Kao rani mraz'', rekao je nakon koncerta Balašević.

'Vrlo sam sretan i zadovoljan, mislim da je koncert bio dobar, ali moje mišljenje nije najobjektivnije, jer ja sam bio na svim Balaševićevim koncertima dosada. Jedino što vrijedi je mišljenje publike', izjavio je pjevač. A mi smo svjedoci da je na koncertu u Opatiji bilo i smijeha i suza istovremeno, a to je, rekao je Đole, ono najdivnije.

Upitan o daljnjim planovima za koncerte i promociju filma 'Kao rani mraz', koji ćemo večeras gledati na ljetnoj pozornici, odgovorio je da će doći u svaki grad gdje se glavni lik Vasa Ladački uspije probiti, ali smatra da je on ustanovljen u mnogim krajevima pa samo čeka da ga pozovu. 'Volio bih baš da ga vidim bez mene negdje da ode', našalio se Đorđe jer mu svi sad govore da je Vasa poznatiji od njega. Iako je u Slavonskom Brodu, kako je rekao, nastupao milijun puta, jer mu je bio usput, neki su mu hrvatski gradovi ostali u srcu premda nikada nije u njima bio, naprimjer Dubrovnik.

Izvor: tportal.hr

|Odlazi cirkus............|.. '|";\,___.
|_..._....._____===|..|__|...,...........]|
"(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)

ned kol 15, 2010 4:08 pm

Post Re: Opatija 13.-16.8.2010.
Nakon sinocnjeg koncerta, ne mogu docekat vecerasnji film...
Iako ga pratin od pocetka, jos uvik ima isti car...
Bio je i ostao neko moj!!! :mrgreen:

ned kol 15, 2010 5:49 pm

Đole + tamburice :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

O Bože, nije da kukam da nas vadiš,
al' zapelo je negde treba nam tip sa iskustvom.

ned kol 15, 2010 10:13 pm
Admin (Bog i batina)
Admin (Bog i batina)

ajde vi koji ste bili i imate stogod fotkano i snimljeno saljite sve...da napravimo malu kolekciju dogadjanja...ne bi bilo zgorega da netko i napise pokoju pametnu o svojim dojmovima u vise od jedne recenice...

I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.

pon kol 16, 2010 11:48 am
Profil ICQ Web stranica
....kapetan...
....kapetan...

Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
evo ja našao 2 linka na youtubu

http://www.youtube.com/watch?v=vnREuiMThSA

http://www.youtube.com/watch?v=KsFUNV1R ... re=related

pon kol 16, 2010 1:04 pm
Profil ICQ

Hm, šta sad... slabo mi se javljate, a bilo nas je...

Zadnja izmjena: Batula Petraš; pon kol 16, 2010 2:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

pon kol 16, 2010 2:45 pm

Ne znam... u par rečenica sve to...
Jebeš ga, vratio sam se kući s Verebešovim bombonima, s vojvođanskom zemljom crnicom u kojoj bi nešto izraslo i da dugme posiješ... (za one koji nisu bili: dijelili su publici bombone "iz filma" i zemlju, fakat je tako bilo).
Možda mi se nekad sve slegne pa ću moći suvislo opisati, a ovako...
Zapamtio sam Provincijalku, Galiciju, neke stare stvari u novim aranžmanima, uz tambure... zapamtio sam Elvisa u Ćaletovoj pesmi, nešto što čekam 20 godina i mislio sam nikad ponovno neću čuti...
Zapamtio sam da se negdje na početku filma, još je uvodna špica išla, jedna zvijezda padalica, suza svetog Lovre, sunovratila negdje iznad Medveje, a onda je fenomenalno još jedna, prije umjetnog vatrometa, pripremila nebeski vatromet i ostavila trag iza sebe, dok su Nikola i Vasa nazdravljali u jednoj od završnih scena...
Da se ne raspekmezim, evo popisa pjesama s koncerta:
1) Panonski mornar
2) Još jedna pesma o prvoj ljubavi
3) Neki novi klinci
4) Boža zvani Pub
5) Još jedna pesma o maloj garavoj
6) Korzo
7) Ćaletova pesma
8 ) D mol
9) Bezdan
10) Miholjsko leto
11) Čivutski vrt
12) Lađarska serenada
13) Devoja sa čardaš nogama
14) Slabo divanim madžarski
15) Lakonoga
16) Budimpeštanski sneg
17) Poslednja nevesta
18) Noć kad je Tisa nadošla
19) Mirka
20) Ne volem
21) Provincijalka
22) Galicija
23) Aco braco
24) Sin jedinac
25) Naposletku
------------------
26) Slovenska
27) Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja
28) Vasa Ladački
29) Protina kći
30) Portret mog života
------------------
31) Ringišpil
32) Slow motion

pon kol 16, 2010 2:47 pm

Ja mislim da je moglo i bolje. Nisam osjetila onu vibru, povezanost s publikom...Nije to to bez Odlazi cirkus. Kratko mi je trajalo (znam, u biti nije bilo kratko, ali nekako....je). Nije bilo euforije koju sam očekivala. Film je stvarno dobar, ali ono pozdravljanje poslije....Ne znam...Nekako mlako? I ta zemlja se razgrabila, mi na kraju kad smo izlazili nismo dobili ništa. Kako je u pitanju Đole, uvijek od njega očekujem više umjesto da mu progledam kroz prste. Čula sam još sličnih mišljenja kao što je i moje. Da se razumijemo, nije bilo loše i ovo je samo moje subjektivno mišljenje, ali eto, da ga izrazim. A možda sam samo bila iziritirana cijenom pića na Ljetnoj? :|

pon kol 16, 2010 6:13 pm
Profil ICQ

da parafraziram tvoj potpis...
Tinchy, dosta je!
Bas ce ta zemlja nekog usreciti!? To je mala gesta, da je donio 10 paketica, vise nego dovoljno! Vazno je da je bio, da se nesto desava, cak ste i film vidjeli - mi u izasranjstvu moramo cekati jos par godina.
Uh, volim kad mi neko ovako digne zivac...

pon kol 16, 2010 6:34 pm
...skipper...
...skipper...

i zadnji knoc na ljetnoj 2003 nije bija nesto posebno... nekako mi se taj prostor ne svidja
inace, vidin da je bila dobra lista pisama. steta sta san bia predaleko da navratin

pon kol 16, 2010 9:36 pm
....kapetan...
....kapetan...

pon kol 16, 2010 10:10 pm

pon kol 16, 2010 11:36 pm
....kapetan...
....kapetan...

Ja sam rekao da su bili u prvim redovima(neopisiv broj) u Varaždinu.
Pretpostavio sam da ima dosta VIPovaca i na ovom koncertu u Opatiji jer sam negdje pročitao da je preko 300 ljudi dobilo akreditaciju za koncert i premijeru filma...

"Na Ljetnoj, za razliku od drugih koncerata, nije bilo VIP gostiju koji ispred pozornice, zavaljeni u udobne stolice piju rashlađene pjenušce trudeći se da ih u toj nirvani uhvate i kamere."
Ovaj citat stoji jer u Varaždinu je Balaš bio čovječuljak u daljini koji nešto pjeva, dok su se ovdje rasporedili što je svakako bolje...
Žao mi je što nisam bio na ovom koncertu, al' bit će valjda bolje prilike.

uto kol 17, 2010 1:06 am
Admin (Bog i batina)
Admin (Bog i batina)

ajmo sada koji smo bili :)

zvijezda padalica u zadnjim trenucima filma je bila kao narucena...tesko je bilo ne primijetiti je...

bend je bio ne dobar, nego odlican...iznenadjujuce cak...s obzirom da u tom sastavu nisu bas dugo i marljivo svirali :) ...ali Elvis i Tonci su pokazali zasto su legende...taj dio opusa iz kasnih osamdesetih konacno u pravom rock izdanju bez suvisnih instrumenata koji su znali uletati u aranzmanima s unfuckablesima...to je bio pravi highlight...a tamburaski orkestar im je bio za petama u ovim kao rani mraz pjesmama...i nista ne zaostaju za unfuckablesima (uzgred budi receno bili su tu Duja, Buga, Sen, Maglov, Pera Zver ...tako da je jezgra unfuckablesa i tako bila tu...) ...a Duda ionako vise ne svira...u svakom slucaju bend je bio i vise nego na visini zadatka...

da se razumijemo, atmosfere stvarno nije bilo neke lude...no tome je vise kumovao sastav publike nego Djole ili bend...

300 akreditiranih je bilo...samo sto su bili u masi kao i svi drugi...bez posebnog ulaza, tretmana ili bilo sto drugo...osim voznje brodom i ica i pica u petak...

film? gledajte, ali pripremite se da necete vidjeti ni cuti nista sto vec niste "vidjeli" citajuci knjige ili culi na koncertima...to nam je subjektivan problem...jer mu dodje kao sublimacija svih mudrih, a opet smijesnih izreka koje smo culi kroz godine...sto dapace nije uopce lose...ali...

I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.

uto kol 17, 2010 9:16 am
Profil ICQ Web stranica

a zasto Duda vise ne svira?

uto kol 17, 2010 9:51 am

neznam, meni isto nije to bilo "kao prije"... dosta se griješilo, jako se čulo da nisu uvježbani kako bi trebali biti, nenadjebivi su bili upravo to - nenadjebivi.

i +1 za onu "zvijezdu padalicu" :)

uto kol 17, 2010 11:00 pm
Profil ICQ

Dobro jebiga, moram nešto da kažem. Prvo, svi oni koji nisu bili u Opatiji, ni u subotu ni u nedjelju molim da ovdje samo izražavaju žaljenje što nisu bili, a ne da se tješe kojekakvim člancima, recenzijama i sličnim što nisu prisustvovali čaroliji koju samo Đole može da izvede.

Moje mišljenje je da je ovim mix-om tamburaša i Elvisa i Tončija napravio odličnu stvar jer je povezao dvije svoje faze rada i što je možda bitnije, pokazao da je to ipak on na pozornici jer sad ima mnogo tribute bendova koji stvarno odlično izvode njegove pjesme i znaju prenijet dio te čarolije publici. Ali Đole je Đole i to se totalno osjetilo u subotu na koncertu.Trebao je izaći još jednom.Nije.Nije ni bitno.Dao nam je puno puno više nego što dobijemo od mnogih drugih izvođača koji mu nisu ni do koljena.

Kaže mi prijateljica: "ne mogu vjerovat da nije svirao Život je more", kaže frend: "ne mogu vjerovat da nije svirao marim ja" , ja osobno žalim što nije svirao Eleonoru i eto.Jasno je da bi čovjek trebao biti na pozornici cca 6 sati da svi budemo u potpunosti zadovoljni.No sve u svemu čarolija je bila posve prisutna.

A film? To je sasvim druga priča.Atipičan, Balaševićevski, jednostvano briljantan.Probajte se sjetit ijednog filma koji vam u istom trenutku probudi i tugu i sreću u vama.E pa ovaj to učini dva ili tri puta.Muzika kroz film, besprijekorna.Glumci fantastični.Monolozi i dijalozi točno onakvi kakvi se očekuju od Balaševića.Po meni najbolji film koji sam gledao u zadnje vrijeme.

Sve u svemu vikend koji ću pamtiti dugo dugo.I btw nisam uzeo zemlju na kraju.Nisam se htio gurat jer bi pokvario tu čaroliju.I nije on zato kriv, nego ovi na izlazu koji su je dijelili.Njegova gesta je bila dovoljna da pokaže da mu je stalo do nas i da u svoj toj zbrci još uvijek stigne smislit nešto originalno.

Ljudi poput Đorđa Balaševića se ne rađaju dvaput i dao bi i 270€ da ga vidim slijedeći put.

Hvala ti Đole.

sri kol 18, 2010 4:27 pm
....kapetan...
....kapetan...

Pazi samo da te ne bi čuo da spominješ tolike eure, mogao bi još napumpati.
Par ljudi je reklo da komunikacija Đole-publika nije bila na razini na koju smo navikli, ali s obzirom da je to bio koncert napravljem povodom filma nije to trebalo ni očekivati previše(iako mi to uvjek očekujemo :) ).
Ja osobno vjerujem svima, pogotovo ovoj ekipi koja je bila na desetcima koncerata i koji mogu dati bolju kritiku od bilo kojeg profesionalnog kritičara (mada svatko ima svoj subjektivni doživljaj).
Što se tiče klipova i recenzija s koncerta, iako su tamburaši dali odličan štimung pjesmama primjeti se da nisu dokraja uvježbani, evo primjera:
, možda je to moj osobni dojam, ali kako znam s vremena na vrijeme poslušati i tamburašku glazbu mislim da se ovo moglo i bolje izvasti. Treba im dati vremena...
Slažem se da su njegove kolege Elvis i Tonči(koliko se da čuti iz zapisa) dali dodatan štih koncertu. Solaže tako dobro povezuju stihove da mi fali kad je koncert bez el gitare.

p.s. Čujem da je Đole spomenuo Lisinski u intervju Indexu. To je nešto što bi bilo super ako se desi. U svakom slučaju tamošnja akustika dvorane trebala bi dati odličan zvuk. No otom potom.

Živio nam Đole(samo da ne prijeđe skroz u režiranje, bolje da mu to bude hobi uz nastupe :-D ))

sri kol 18, 2010 11:12 pm

čet kol 19, 2010 8:45 am
....kapetan...
....kapetan...

Vojvođanska zemlja patetikica :D

Samo sam htjela reć da je članak citiran s tportala bolno nepismen.

pet kol 20, 2010 2:07 pm

Uf, Opatija, imam slika, ali to će morati malo pričekati... Nemam ih sad kod sebe, dok prođe sezona...
ako vas zanima kakav je film, e pa ljudi moji, patetičan, u pičku materinu :) Kao što je i Đole rekao, radio ga je za 'one njegove' i 'mi njegovi' smo u živali u njemu. Najviše me iznenadilo kako je film opet bio drukčiji nego sam to očekivala. Ono što je mene iznenadilo je to, da sam čitajući knjigu/scenarij sebi neke scene drugačije odvrtila u glavi. Iako je isti čovjek pisao te pjesme, knjigu, pa na kraju i napravio fim... Uglavnom, meni su neke scene iz knjige bile onako baš WOW!, valjda sam to tada tako doživila a na filmu su mi bile ok. I obrnuto.
Isto mi se čini da je knjiga bolje podnijela da je svaki lik toliko jak. Ono, kroz sve likove govori Đole i svi su puni životnih mudrosti, o svakom od njih bi se dao složiti film, za sve njih je ova dugometražna igrana balada od 2h i 40 min malo kratka :)

sub kol 21, 2010 1:40 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: