|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: pet srp 24, 2026 11:33 pm.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ifka
hej, haj, bas je briga...
|
|
| sri svi 12, 2004 2:35 am |
|
 |
|
Ifka
|
Da je samo malo srece
da mi vrati jedno vece
barem jedno, vece sa tobom
ja bih znao, sta bih krao
ja bih znao, gdje bih krao
ne bih stao, samo bih te ljubio
kao glas iz daljine,
kao vode sa planine
kao proslog maja nad Beogradom
kao sve one slike
kada momci krenu u vojnike
tako moje oci placu za tobom
ljubav je bekrija stara, laze i vara
nekad te gazi, nekad te pazi
nekad se smije i namiguje
ti mi trebas, ti mi jako trebas
kada odem da se vratim
sad te nemam zasto vracati
|
| sri svi 12, 2004 2:42 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Jednom kad noc Ukrade nebu Sve sto si voljela na njemu Bit ce ti zao, bit ce ti zao Sto nisi tu, Ruke pamte samo ljubav najbolju.
Jednom kad usne Ne bude htjele U stranicu utjehu traziti, Suze ce srcu sapnuti da je pogrijesilo Gdje je jedno voljelo.
Kada tuga jednom Na vrata dode, A samoca zaboli, Hoces li moci ime moje Sa usana svojih skloniti?
Bili smo jednom najbolji, O nama su price pricali. I sada kad se sjetis Htjela bi vrijeme vratiti, Poslije mene su ti lade slomile Bure i vjetrovi.
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| sri svi 12, 2004 9:26 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Ne vjeruj mi nocas, svakog casa nudicu ti vise. Ne vjeruj mi kad gitara svira i padaju kise iz zlatnih visina... Sve je to od loseg vina... Ne ljubi me nocas, bit' ce suza, stihovi ce teci, ne slusaj me mala jer ces cuti sto ne zelim reci i nije istina... Sve je to od loseg vina... Ne gledaj me tako dok se ludi snovi mnoze; prevaricu sebe, srce nudi vise no sto moze i sto mu je sudbina... Sve je to od loseg vina...
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| sri svi 12, 2004 9:41 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Mozes da mi okrenes leda, mozes da mi zatvoris vrata, mozes da me kupis sa toplim suzama, mozes da me varas sa svima, svako moze tebe da ima. Necu da te ostavim njima, ti si mi takva sudena...
Spalio bi' sve svoje pesme, radio bi' i sto se ne smije, prodao bi' zvijezde za tvoje poljupce. Mozes da me varas sa svima, svako moze tebe da ima. Ti si mi takva sudena... Ti moses sve, al' jedno ne, to nemoj da mi branis, molim te, da ovu pjesmu ne volim, da te zaboravim i ostavim.
|
| sri svi 12, 2004 9:43 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Tvoje oci, kao zrele sljive padaju po meni, tvoje oci vrlo dobro znam. Napolju svice, otici ces iz moje sobe brze nego svetlost sto kroz prozor ulazi zrak po zrak... Kada spavas, ne mogu da ne mislim sta sanjas, ne mogu da ne mislim sta mislis, kada spavas ti. Tvoje oci, tvoje oci, progone me,progone me, tvoje oci, tvoje oci, progone me, progone me, tvoje oci. Tvoje oci, kao letnja kisa padaju po meni, tvoje oci vrlo dobro znam.
|
| sri svi 12, 2004 9:44 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
tvoje ruke u neskladu izmedju zbilje i sna gledam grad u prolazu neki ljudi iza nas
hajde uzmi me sa sobom uradi mi sve sto znas hajde uzmi me sa sobom gracija
govoris mi da si slobodna zelim vjerovati u to ulica u odsjaju zaludjujes me pogledom
hajde uzmi me sa sobom uradi mi sve sto znas hajde uzmi me sa sobom mmm..gracija
jos uvijek te volim da li to znas
trazim ritam u koraku usporavam ti hod slusam kako zapitkujes uzvracam ti osmijehom
hajde uzmi me sa sobom...
|
| sri svi 12, 2004 10:27 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Sa tvoje strane ulice vetar tiho sapuce Zuti mesec po mome licu slikao je senke A ja bih hteo da budes blizu A ti si tako daleko
Andjeo u tvojim ocima Nekom daje a meni uzima Ulice me nocas nosi Nek me nosi dugo Samo vetar u tvojo kosi Zna da nisi tu
Neka zna da si me ljubila Kao noc vrelim usnama Neka zna da si me ljubila Al nek ne zna da nisi vise moja
|
| sri svi 12, 2004 3:50 pm |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
Pridružen/a: sri svi 12, 2004 6:07 pm Postovi: 214 Lokacija: zamak iz snova
|
Curi od jutros od èetiri-pet, rešilo nebo da potopi svet. Nad gradom danima vise iste kulise.
Poliva kiša al' to joj je zanat, ma sve mi je ravno k'o severni Banat, manje više, i sa kišom i bez kiše.
Vreme se vuèe k'o teretni voz, gde li veèeras da pomolim nos? Klasika: "Konobar, un cafe' macchiatto". Pa da.
Prolazi vreme, al' to mu je manir, i sve je to plitko k'o plekani tanjir. Izeš sliku, nigde jedra na vidiku.
O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi. To ne zna niko, samo ti. Bez tebe drveni konjiæi tužno stoje.
Doði, iz plave boce se pojavi, bar jednu želju ispuni i dodaj svetu malo boje, èudo moje.
Veèe se klati k'o prezreli klip, teška vremena, a ja težak tip - gravitacija zaèas uzima svoje.
Slab sam ja igraè za subotnje gužve, al' shvatam pomalo te pokretne spužve: neko pijan lakše život odrobija.
O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi. To ne zna niko, samo ti. Bez tebe drveni konjiæi tužno stoje.
Doði, iz plave boce se pojavi, bar jednu želju ispuni i dodaj svetu malo boje, o, èudo moje.
Sustajem, odustajem, pritiska me kao pegla. Javi se, pojavi se, dodaj svetu malo legla. Nekad si me èudila, o, danas bi mi tako legla. Dodaj malo ludila, dodaj svetu malo vergla.
O, daj okreni...
sustajem, odustajem...
taj ringišpil u mojoj glavi...
_________________ ...gde su sada davni nemiri,
razigrani beli leptiri,
dani zvezda poklonjeni njemu, zauvek?
|
| sri svi 12, 2004 6:17 pm |
|
 |
|
Ifka
|
|
| čet svi 13, 2004 2:30 am |
|
 |
|
Ifka
|
Ti nisi ti vise i sto mi je najbolnije Nikom na svijetu kao meni nije liju mi teske novembarske kise A ti ne pitas kako mi je jer ti nisi ti vise
Kazu da me varas kazu da me ostavljas Kazu mi da si zavoljela drugog i da ti nista moje drago nije A ti ne pitas kako mi je
Godine prolaze laste mi ne dolaze ne mirisu mi zumbuli A i ti me iznevjeri a i ti me iznevjeri
Ti nisi ti vise i sto mi je najbolnije Kazu mi da si zavoljela drugog i da ti nista moje drago nije a ti ne pitas kako mi je
Zadnja izmjena: Ifka; čet svi 13, 2004 3:10 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
| čet svi 13, 2004 2:40 am |
|
 |
|
Ifka
|
Koliko sam puta umro a ti me ozivjela koliki sam pjanac bio a ti me otrijeznila kakve su vatre gorjele a ti ih gasila na kakvom sam bio dnu a ti si me spasila.
Poslje tebe je ostala dusa gola ko pustinja Poslej tebe mi ljubav dojde kao milostinja Ima noci kada tugu tocim mjesto vina al nema dana kolko je na srcu rana.
Lako ces ti bez mene al kako cu ja bez tebe kad dodju teski dani kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani...
|
| čet svi 13, 2004 2:43 am |
|
 |
|
Ifka
|
Previse sam gresan da bih bistrom vodom ruke umio Da sakrio bih lice pred tvojim okom sto me bodrilo I mislit cu na tebe onda kad mi svane sudnji dan Mislit cu na ljubav koje nikad nisam bio dostojan Nisam bio dostojan
Ni ove dvije duse sto nam je bog povjerio Umjesto da se ljube ja sam i to iznevjerio Izdao sam te izdala si me Bolje nismo ni zasluzili Ni ove dvije duse sto nam je bog povjerio
Koliko sam blesav toliko sam spreman gubiti Nauci se od mene to sto nikad ne smijes postati I mislit cu na tebe onda kad mi svane sudnji dan Mislit cu na ljubav koje nikad nisam bio dostojan Nisam bio dostojan
|
| čet svi 13, 2004 3:11 am |
|
 |
|
Ifka
|
Kako tuzno zivim bez tebe Nemam kuda, bjezim od sebe Kao da sam suha grana Slomljena od onog dana Kad si draga s drugim otisla.
Umrijet cu a necu moliti Ma da necu te preboljeti U snu cu ti ljubit lice S krikom ce me budit ptice Tude zene greskom ljubljene.
Da bog da te voda odnijela Sto si duso mene varala Poslije tebe niceg nema Zivot je ko uspomena Stara slika vec pozutjela
|
| čet svi 13, 2004 3:13 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Gnjave kina i kafane Male droce, satro dame, I gnjave Svega preko glave. A ona, isla bi negdje da obuce finu, novu haljinu. Ali kako, stvarno, Izguzvana stalno. A ja joj kazem, ne budi luda. Bice nam bolje sto puta na zadnjem sedistu moga auta!
Dosta cvrkuta i pejsaza. Vec je postalo sve gnjavaza, A i mravi Gnjave me u travi. A ona, isla bi negdje da je ptice bude, Gdje su livade I mirisu trave I neba se plave. Ali, srce moje, ne budi luda. Bice nam bolje sto puta Na zadnjem sedistu moga auta!
Zivoti gnjave, smrti gnjave, Mrzim price, suplje glave I mudrace Uvijek iste face. A ona, isla bi negdje gde se ludo igra da se izigra, I da me ljubi Kad ne vide drugi. Ali, duso moja, ne budi luda, Bice nam bolje sto puta Na zadnjem sedistu moga auta! 
|
| čet svi 13, 2004 9:11 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
U jednom od onih pajzlova sa kariranim stolnjacima i nekrštenim vinom... Umalo da me Potiski ðilkoši konaèno dotuku violinom... Pesma beše o suncokretu... do zla boga žalosna... Samo, za nju se kod nas vrlo malo zna...
"Kis napraforgo..." Lepi goropadni cvet... Zbog kog se Sunce s neba spustilo na svet... Da sazna što u sene glavu okrene? Da sazna kom se sveti, kad ne gleda za njime ko svi drugi suncokreti?
Malo moje æudljivo... Pusti šta je bilo, ne budi zlopamtilo... Obiæi svet je zbog tog uzbudljivo... Da bi se ovde vratilo... Digni tu lepu glavu... Pogledaj me bar... U suzici što blista èuda se trista vide... Tvoja je sreæa samo tvoja stvar... Al zato tvoja tuga... To je veæ prièa druga... To na moj raèun ide...
Pipneš jedared šlingu u beæaruše... Pa cela veka snevaš divlje jagode... Zbog nje se rime raspare i naruše... I sve bi htele da se njoj prilagode...
Lako je kad te neko ni ne zavoli... Tad samo tamna strana srca zaboli... Teško je kad za nekog jedinog i svog postaneš zrnce soli... Teško je kad Tvoj Neko prestane da te voli...
|
| čet svi 13, 2004 10:23 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Ispisat cu po neku rijec i za tebe Vjekova mir vracas mi ti Smirujes vode nabujale Moj sapat i krik ces pomiriti Pijem ti dah kao lijek Svaku noc Prije no sto usnim ja I taj tren i zauvijek Samo ti ti si mi u mislima
I kad nisi tu kraj mene Da znas da me bolis I nocas ja cu da te Cuvam dok spavas I ljubim tamo gdje najvise volis Dok sanjas
Hodao sam ja bos po ostrici Kamen samoce zivot mi gradio I stalno cekas lopova Da karte otvori Hiljadu puta dosad me uvalio Ljubim ti oci ko u bunilu Svaku noc tu boju usnim ja Ti si izvjesnost u ovom ludilu I jedino sunce sto mi sja
|
| čet svi 13, 2004 3:16 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
 ljubavna recna
voleo sam jednu dravu
mirna mi je ljubav bila,
sava s' nam osmeh menja
miljacka me ostavila
vrbas momak sapce tiho
komsinici sani bosni
oj moravo golubice
pivo taro dje ste momci
na okupu familija
nekad bila sad se sniva
uspomena osta vecna
da se pamti ljubav recna
zapevaj tu pesmu staru
ozari to lepo lice
nasmesi se stara moja
ajde jugo...lepotice
stani ibar vodo momce
vice vardar makedonce
lim se zlati sav od zlata
crveni se drim ko vatra
oj moravo curo fina
natoci nam deder svima
daj dunave ajde s tisom onu nasu davnu nismo...
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| čet svi 13, 2004 4:02 pm |
|
 |
|
Bilbo
...skipper...
Pridružen/a: čet ožu 18, 2004 2:17 am Postovi: 455 Lokacija: Na pola puta
|
_________________ i rekli su: 'ti verujes u bajke?'
ne... ja ucestvujem u bajkama, moji mili...
|
| čet svi 13, 2004 9:33 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
svaki put kad pomislim da gotovo je sve okrenem se ti si kraj mene
i kada trosim puteve sto nigdje ne vode otkrijes mi tajne prolaze
cuvar mocvara i trava budan cak i kada spava otkriva mi tajne prolaze
svaki put kad pomislim da nemam vise gdje okrenem se ti si kraj mene
i kada sanjam opasne i nemoguce sne otkrijes mi tajne prolaze
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| čet svi 13, 2004 11:07 pm |
|
 |
|
bubaerdeljan
...drugi casnik...
Pridružen/a: ned ožu 28, 2004 11:42 am Postovi: 514 Lokacija: fotelja
|
joj sjetih se davnih rodjendana..u kojem ono..petom, sestom osnovne.. pa eto..
She leads a lonely life She leads a lonely life
When she woke up late in the morning light And the day had just begun She opened up her eyes and thought Oh what a morning It's not a day for work It's a day for catching tan Just laying on the beach and having fun She's goning to get you
All that she wants is another baby She's gone tomorrow boy All that she wants is another baby All that she wants is another baby She's gone tomorrow boy All that she wants is another baby All that she wants - all that she wants
So if you are in sight and the day is right She's the hunter you're the fox The gentle voice that talks to you won't talk forever It is a night for passion But the morning means goodbye Beware of what is flashing in her eyes She's going to get you
All that she wants...
_________________ ..prièu je moju slušala skeptièno.. za nju je, naravno, to bilo totalno falš i patetièno..
|
| pet svi 14, 2004 11:57 am |
|
 |
|
nevernik
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: pet ožu 19, 2004 2:59 pm Postovi: 250 Lokacija: Chajnichi (Rikavachko-Gvozhdjanska zhupanija - strogi centar)
|
Bombaj Štampa - Bolje letim sam
U zadnje vrijeme cesto otvaram prozor
Sa njega posmatram
U zadnje vrijeme cesto mislim na tebe
Mislim na nas
U zadnje vrijeme tako tesko je s tobom
Jer ti neces da poletis samnom u zrak
U zadnje vrijeme skupljam snagu
Moram nesto da ti kazem,
Spremi se da cujes, spremi se da znas
Hajde, hajde, hajde zbogom
Bolje letim sam neg' sto letim s tobom
Bolje letim sam i brze letim sam
Najbolji sam sam, ti ne trebas mi, znam
Ponovo cu sam ko i svaki drugi dan
Da poletim sa tvoga prozora
U zadnje vrijeme..
_________________ ...sta da pricam... ja stvarno ne znam nikog k'o mi je slican...
|
| sub svi 15, 2004 10:34 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Za jucerasnji koncert u Tvornici
To je pesem za zalostno kot jesen, puncko zlatih oci. To je sal za osamljeno srce, ki ga dusa boli. Ta napev sva zaljubljena skrila med svoje sanje za cas, ko zivljenje pozabi na nas. Danes ti, jutri jaz.
Ti si kot strune nekih tujih kitar. Vsak dan jih plete neki novi mornar. Se se sploh spomnis kdaj, kje si doma? Veter pometa v ritmu starih stopinj, plesne korake, ki jih nosi spomin. Melodija je taksna kot si ti, zalostna!
|
| ned svi 16, 2004 4:42 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Mississippi in the middle of a dry spell Jimmy Rogers on the victrola up high Mama's dancing with baby on her shoulder The Sun is setting like molasses in the sky. The boy could sing, knew how to move, everything. Always wanting more, he'd leave you longing for. Black velvet and that little boy smile Black velvet with that slow southern style A new religion that'll bring you to your knees Black velvet if you please. Up in Memphis the music's like a heat wave White lightning, bound to drive you wild. Mama's baby's in the heart of every school girl "Love me tender" leaves 'em cryin' in the aisle The way he moved, it was a sin, so sweet and true. Always wanting more, he'd leave you longing for Black velvet and that little boy smile Black velvet with that slow southern style A new religion that'll bring you to your knees Black velvet if you please. Every word of every song that he sang was for you. In a flash he was gone, it happened so soon, What could you do? Black velvet and that little boy smile Black velvet with that slow southern style A new religion that'll bring you to your knees Black velvet if you please. Black velvet and that little boy smile Black velvet with that slow southern style A new religion that'll bring you to your knees Black velvet if you please. ...If you please If you please
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| ned svi 16, 2004 11:40 pm |
|
 |
|
Ifka
|
|
| pon svi 17, 2004 2:56 am |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|