| Autor/ica |
Poruka |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
 EuroBasket2005
ehhh...sto reci  ...
nakon skupina i utakmica u Podgorici i drugim mjestima bio sam sklon tome da jako pohvalim organizaciju i cijelo EP...ali rekoh radje cu pricekat da zavrsi jer mi je sve nekako izgledalo prelijepo da bude istinito...i eto jos nije zavrsilo ali ipak sad imam potrebu da jako puno lajem...
jako sam tuzan sto post o EP u kosarci moram poceti politickim temama...
i odmah na pocetku moram reci: da se takvo sto desilo u dvorani doma sportova ili drazenovom domu...i da se desilo bilo kojoj reprezentaciji ovo sto se desilo u ovih par dana nasoj, bio bih prvi koji bi jebo mater organizatorima i sucima i prvi koji bi javno rekao da se sramim sto se to desava u mom gradu...bila je sansa da sutra dodjem u Arenu na finale ali poslije ovako odvratnih dogadjaja ne bih dosao ni da mi netko plati to...
koji su to divljaci koji po novinama prenose i dopustaju izjave par dana uoci cetvrtfinala da ce navijaci srusit arenu ukoliko bude u nedjelju svirana hrvatska himna...koji su to organizatori koji na takve stvari sute umjesto da ih osude strogo i kazu da ce u tom slucaju zabranit ulazak domacih navijaca u dvoranu...ne samo da nisu reagirali na te izjave nego u dvoranu uvode 12 djecaka svaki u dresu jedne od reprezentacija koje su usle u osminu/cetvrtinu finala...medju tih 12 jedan djecak je u neoznacenoj bijeloj majici...pogodite ciji dres bi trebao nosit? a vjerujte ljudi koji su se bojali sviranja hrvatske himne jako dobro poznaju kosarku i vidjeli su sto nasi mogu i bojali su se...pogotovo nakon sto je njihov skup rastrojenih i bahatih zvijezda ispao u mukama...trebalo se iskalit na nekom a di ces bolje nego na najblize susjede...
a da probam malo o kosarci pisat?...ajd dobro probat cu samo sto ni to nece ici bez uplitanja politike...zalosno...uglavnom u cetvrtfinalu se naslo 8 repki od kojih njih 5 nisu nista pokazale...jako lose utakmice prvog dana i grcka i francuska u polufinalu a ne znas ko je veca antipropaganda kosarke (osim parkera ali i on oscilira)..onda solidni nijemci zgaze ocajne slovence...i na kraju prilicno dobri spanjolci (pogotovo kad se uzme da su bez gasola) i mi koji smo odlicni i gazimo ih na pocetku...nedodirljivi smo...onda nesreca...ozljeda kasuna (najbolji centar na EP) i planinica i malo kola krecu nizbrdo...ali ekipa s klupe pokazuje ko ima sirinu i kvalitetu i drzimo se stalno u laganom vodstvu do kraja...uz izvrsne predstave gire, popa i roka (bravo mali...konacno je pokazao sto zna i moze, a to je: sve) ...cijelo to vrijeme lagano podjebavanje i punjenje vuje prke zize i bagare osobnim od kojih su neke, najblaze receno sumnjive ali nitko se na to ne obazire...i onda na kraju hvata tomas zadnje slobodno spanjolaca i ispada mu lopta uz ocito guranje i lupanje dva spanjolca po njemu i dolazi produzetak...i mislim si...ajd pogrijesio sudac...desava se...kako je to samo naivno bilo...u produzetku smo opet dobri i onda stupa na scenu dvostruki kriterij: prvo osobna u napadu spanjolaca se ne sudi, a isto takav pokret se nama sudi u sljedecem napadu...i onda u jos jednom opet...naravno tu su nasi pukli i jedan mirni spahija utrcava u teren i nasrce na suca...slobodna bacanja i gotovo je...na kraju i mali pop s velikim mudima baca peskir na suca i jos slobodnih i tako...nasi odbijaju igrat do kraja...zalosno i tuzno...i izrezirano od samog pocetka u rukavicama...ali nisu racunali da cemo do kraja izdrzat (jer dosad bi uvijek pukli ali sad svaka cast svima sto su se do krajnjih granica drzali ko gospoda i pukli tek kad vise nije bilo smisla i kad se sve otkrilo)...na kraju se otkrila sva gadost i sranja koja su pripremili organizatori...znate li da su spanjolci tri dana trenirali u Areni za ovaj dvoboj a da su nasi dobili priliku trenirati samo u Pioniru a u Arenu nisu imali pristup prije utakmice?...a naivno sam mislio...pa dobro...takav je raspored...je ali onaj koji su rezirali fiba i organizatori...
uskoro ce utakmica sa slovencima za odlazak na SP i sve me je strah da je scenarij vec napisan...nadam se da ce se nasi dici i iz dispeta pokazati tko su i sto su...ali ako ih opet pokradu i izbace sa svjetskog bit cu prvi koji ce reci da hrvatska onda vise nikad ne treba sudjelovat u bilo kakvim kosarkaskim turnirima pod okriljem fibe...jer cemu da decki pokazuju talent i znanje i sjajne poteze i time fibi dizu rejting kada od te iste fibe ne mogu dobit postene uvjete natjecanja???!!!
uglavnom zadnji put kad se ovako nesto desilo u kosarci je bilo '95 kad su isto tako, mozda cak i gadnije, pokradeni litavci zato da bi srbi osvojili to prvenstvo...sjecam se da je sabonis zadnjih nesto manje od 10 minuta sjedio na klupi i plakao ko dijete jer su ga ni krivog ni duznog izbacili van i napunili penalima...tuzna je to slika bila i nekako sam mislio da se nece vise ponovit nikad...i bilo je mirno 10 godina...sve dok opet neke nove reprezantacije s novim mladim ljudima nisu sazrele dovoljno da budu trn u oku nekima...
ovo je ogromna sramota za mjesto odrzavanja prvenstva i za sve ljude ukljucene u to...
ali sto to sve vrijedi kad dokazani dragulji kosarkaski nece dobit priliku osvajat medalje jer im to ne dopustaju kojekakvi debeli guzonje u odijelima...sto vrijede njihove suze i bijes kad igraju kosarku na kontinentu (da ne kazem u zemlji) koji cijeni samo podlost i netrpeljivost i teski jal i...ma sto to sve vrijedi kad nema vise kosarke i casti i borbenosti...samo se nadam da ce danas naci snage i pokazat svima kolko vrijede...kako god zavrsilo za mene je ova nasa reprezentacija apsolutno najbolja koju smo imali jos od Barcelone '92 i velika je steta sto ju je sasjekla zavist i politika...
na kraju jedini pravi zal ostaje za ozljedama, jer uz igru kasuna i planinica ne bi ni trideset sudaca pomoglo spanjolcima niti bilo kom drugom...a zal za sudjenjem? ma zaboravite...to je i tako izrezirano bilo davno prije...
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| sub ruj 24, 2005 12:44 pm |
|
 |
|
Bosonoga i odbegla od sna
...drugi casnik...
|
Postovanje administratoru, ali na ovo ne mogu da ne odreagujem. Nisam fan kosarke, niti sam nesto preterano pratila EP (prvenstveno zato sto sad zivim u zemlji gde ni K od Kosarke ne postoji), ali mislim da si izneo misljenje onog ko gubi. Nisam nikakav nacionalista i takve osobe ni ne volim, ali recimo, pomenuo si '95. Toga se vrlo dobro secam, i SCG (tadasnja YU) je tu dosla kao autsajder. I sta kazes, Litvanci su bili pokradeni da bi Srbi dobili prvenstvo?! Kako da ne, '95. su svi "obozavali" SCG! Divno ponasanje Hrvatskog tima na dodeli medalja je sve pokazalo...
Ne zelim da zvucim bezobrazno, i verujem da je bilo puno omaski prilikom organizacije, ali ne mozes se praviti da se ista slicno nije desavalo na bezbroj utakmica u HR gde je SCG bila gost. Nemoj me pogresno razumeti, ja se gnusam svakog primitivizma na kojoj god strani, ali mi stvarno deluje da gledas jednostrano ovde.
Da bi se takvi slucajevi eliminisali, treba ih sve osuditi. Stalno! Bez obzira gde bili.
_________________ Ne lomite mi bagrenje, pod njima sam je ljubio...
|
| sub ruj 24, 2005 2:36 pm |
|
 |
|
maza
|
...Pa, svi što gube se ljute, to je poznata stvar, a svako gubi bar ponekad... 
|
| sub ruj 24, 2005 4:26 pm |
|
 |
|
...drugi casnik...
|
A, mi smo tu inace najgore prosli! Mislim, domacini... A sto smo dogurali...
I bolje sto nisam gledala! Samo bih se nervirala 
|
| sub ruj 24, 2005 4:40 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
Trenirao sam šicu 8 godina i poprilično znam kako stavri stoje...ali ovo još nisam vidio nikad...
14/15 prekršaja španjolaca u 45 minuta!!!!...pa više ih ja napravim u praznom tramvaju tijekom jedne stanice...
Užasno mi je žao ekipe na kojoj se vidjelo da su željni lopte i pobjede i nakon što nam je repka pala, a i klubska košarka zadnjih godina, bili su nam jedina šansa na tom polju....sad slijedi tenis i razvaliti ćemo Ruse i pokazati svijetu da smo i dalje najsportskija nacija na svijetu
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
| ned ruj 25, 2005 1:01 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
|
| pon ruj 26, 2005 1:03 pm |
|
 |
|
maza
|
Mislila sam da se na ovom forumu nece raspravljati o nacionalizmu... Ali sam ocigledno pogresila, i sad se zaista pitam da li mi je mesto ovde 
|
| pon ruj 26, 2005 7:39 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
|
Ovo se uopće ne svodi na nacionalizam, ne daj bože, svodi se na nered i nepravdu koja je u svim granama društva, pa tako nažalost i u sportu
|
| uto ruj 27, 2005 12:01 am |
|
 |
|
...drugi casnik...
|
Slazemo se da smo protiv bilo kog nerada, idiotizma i slicnih stvari, i prihvatam da je bilo neregularnosti. Posto nisam gledala, ne mogu komentarisati bolje. Ali, pobedu '95. nikako ne mozete da prihvatite, i zao mi je zbog toga. Mene obraduje kad Hrvatska negde pobedi, deo je moje mladosti, i zato mi je zao sto i 10 godina posle i dalje komentarisete da su Litvanci bili pokradeni, da je sve bilo namesteno...samo da bi Srbi pobedili...
|
| uto ruj 27, 2005 7:49 am |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
kao prvo ide mi na k... sto se hvatas za tu slamku o prihvacanju i mrznji '95. kao obrazlozenju, pa cak i opravdanju toga sto se tad desilo...uglavnom samo sam htio reci da sam na SP u Indianapolisu navijao svim srcem i jedino za SCG iz prostog razloga jer su imali super ekipu i zasluzili su da natuku i amere i argentince i sve ostale i uspjeli su i svaka ima cast na tome...tako da ti teza i neprihvacanju '95. iz razloga nekih animoziteta uopce ne stoji...i kao sto rekoh, svaki kosarkaski strucnjak ce ti reci da je bilo pristrano sudjenje...a moglo ste biti prvaci i bez toga pa ne bi sad o ovome pricali...
|
| uto ruj 27, 2005 8:54 am |
|
 |
|
...drugi casnik...
|
Vidi,Edo, mozda nije trebalo otvarati topic onda, jer cemo ovako u nedogled.Nema potrebe za takvim recima... Zaista ne bih da vise govorimo, OK?
|
| uto ruj 27, 2005 9:36 am |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
pa kako te volja...a da sam mislio da ne treba otvarati topic ne bih ga ni otvorio...
uglavnom...offtopic...ovdje i tako ima previse preosjetljivih i onih kojima je jedina fora kopi-pejstat tekstove i onih koji nemaju ni jednu pametnu za napisat, pa bolje da vise nitko nista ne komentira...da se ne bi jadni prenapregnuli...
|
| uto ruj 27, 2005 10:35 am |
|
 |
|
Francisko LP
Pridružen/a: uto ruj 27, 2005 1:44 pm Postovi: 16 Lokacija: Srbija
|
 Re: EuroBasket2005
|
| uto ruj 27, 2005 1:51 pm |
|
 |
|
Francisko LP
|
|
| uto ruj 27, 2005 1:55 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
|
| uto ruj 27, 2005 2:54 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
|
|
| uto ruj 27, 2005 3:04 pm |
|
 |
|
Bilbo
...skipper...
Pridružen/a: čet ožu 18, 2004 2:17 am Postovi: 455 Lokacija: Na pola puta
|
_________________ i rekli su: 'ti verujes u bajke?'
ne... ja ucestvujem u bajkama, moji mili...
|
| sri ruj 28, 2005 8:50 am |
|
 |
|
Francisko LP
|
|
| sri ruj 28, 2005 9:44 am |
|
 |
|
Francisko LP
|
|
| sri ruj 28, 2005 9:56 am |
|
 |
|
maza
|
|
| sri ruj 28, 2005 10:21 am |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
|
|
| sri ruj 28, 2005 11:02 am |
|
 |
|
Francisko LP
|
|
| sri ruj 28, 2005 11:19 am |
|
 |
|
Francisko LP
|
|
| sri ruj 28, 2005 11:24 am |
|
 |
|
maza
|
|
| sri ruj 28, 2005 12:43 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet ožu 31, 2005 9:29 am Postovi: 771 Lokacija: ...na žalu...
|
_________________ Život je more...
|
| sri ruj 28, 2005 1:24 pm |
|
|